یادداشتی از سرپرست دپارتمان موادغذایی شرکت پرسال به مناسبت روز جهانی غذا:
در طراحی سیاستهای غذایی توزیع عادلانه غذا مد نظر قرار گیرد
امیرابراهیم پورمیرزا_امنیت غذایی از عناصر مهم و تاثیرگذار در امنیت ملی هر کشوری محسوب میشود، شرایطی که در آن همه افراد از هر گروه اجتماعی در هر لحظه دسترسی فیزیکی و اقتصادی به مقدار معینی (قابل محاسبه) از مواد غذایی سالم و مطمئن که نیازشان را برای داشتن یک زندگی فعال و سالم فراهم مینماید داشته باشند. با وجود اینکه تولید غذا در سراسر جهان بیشتر از میزان مورد نیاز همه مردم است، شاهد آن هستیم که 815میلیون نفر در جهان گرسنه هستند. در طول 10 سال گذشته بحرانهای طبیعی همچون سیل و طوفان، همچنین جنگهای منطقهای و مهاجرت افزاینده، به سوء تغذیه دامن زده است، به طوری که 154 میلیون کودک زیر 5 سال از سوء تغذیه رنج میبرند. در بیانیه اجلاس جهانی رم در خصوص امنیت جهانی غذا در سال 1996 به تعهد هر کشور برای اطمینان از حق شهروندی در دسترسی به مواد غذایی سالم و مغذی سازگار و کافی تاکید فراوان شده است . به این معنی که امنیت غذایی بایستی به عنوان یکی از اهداف اصلی در سیاستگذاریهای اقتصادی و کشاورزی هر دولتی مد نظر قرار گرفته شود و تنها در این صورت است که بردار حرکتی سیستم ملی مواد غذایی هر کشوری به سمت استقلال و ایدهآل خود سوق پیدا میکند. تلاش برای ایجاد ثبات (تولید و بازتوزیع) و قابلیت اطمینان (توانایی سیستم ملی مواد غذایی در به حداقل رساندن تاثیر فصلی، آب و هوا و سایر نوسانات در عرضه مواد غذایی) در امنیت غذایی یک روند مداوم بوده که به منظور دستیابی به آن، اولویتهای توسعه و مکانیزمهای اجرای سیاستهای کشاورزی دولتها اغلب دستخوش تغییرات قرار میگیرند.
بر این اساس در طراحی سیاستهای غذایی برای مقابله با چالشهای توسعه پایدار نه تنها تولید، تجارت، ذخیره سازی و پردازش، بلکه توزیع عادلانه محصولات غذایی اساسی و همچنین توسعه اجتماعی مناطق روستایی بایستی مدنظر قرار گرفته شود. این مسئله به ویژه به مناسبت روز جهانی غذا در سال جدید از سوی سازمان جهانی غذا و تأکید این نهاد بینالمللی بر مهاجرت از روستاها به شهرها مد نظر قرار گرفته است. توسعه روستایی در سخنان ریاست سازمان جهانی غذا به عنوان کلیدی برای امنیت غذایی در نظر گرفته شده، چرا که 56 درصد افرادی که با بحرانهای غذایی دست و پنجه نرم میکنند، در مناطق روستایی زندگی میکنند. بر همین اساس مقاومت در برابر بحرانهای معطوف به غذا در مناطق روستایی در دستور کار قرار گرفته است. در این میان توجه به یک نکته اهمیت حیاتی دارد، اینکه خرده کشاورزان روستایی گروههایی هستند که نیاز به حمایتهای ویژه دارند تا بتوانند در برابر مشکلات موجود تاب آورند.